EN 16636 – Ongediertebestrijding

EN 16636 – Ongediertebestrijding – Eisen en competenties

EN 16636 is de Europese norm voor de ongediertebestrijdingsindustrie. De norm werd ontwikkeld om de Europese ongediertebestrijdingssector te professionaliseren en om klanten, de volksgezondheid en het milieu te beschermen.

Overeenstemming met EN 16636 laat ongediertebestrijders toe aan te tonen dat:

  • Ze de nodige deskundigheid en kennis van zaken hebben om ongediertebestrijdingsdiensten aan te bieden;
  • Ze een managementsysteem hebben om een consequent kwaliteitsniveau te garanderen;
  • Ze risico’s voor klanten en de bevolking zoveel mogelijk beperken;
  • Ze mogelijke negatieve effecten op het milieu en dierenwelzijn systematisch tot een minimum beperken.

Voor wie?

De norm is bedoeld voor professionele aanbieders van ongediertebestrijdingsdiensten, met inbegrip van evaluatie, preventie, advies en uitvoering van de relevante procedures. Het is niet van toepassing op gewasbescherming en routinematige reiniging en disinfectie, uitgevoerd door regulieren schoonmaakdiensten.

CEPA Certificatieprotocol

cepa_cert

Certificering volgens EN 16636 wordt bepaald door CEPA, de  Confederation of European Pest Management Associations. Certificaten die door DQS worden uitgegeven, worden automatisch geüpload in de CEPA-database van gecertificeerde dienstverleners. De aanvaarding van het certificatieschema blijft groeien, zodat de notering in de database u zal helpen uw klanten te verzekeren van uw professionaliteit.

DQS – uw partner voor EN 16636- certificatie

Met meer dan drie decennia ervaring in kwaliteitsmanagement, milieumanagement en hygiënemanagement is DQS de perfecte auditpartner om EN 16636-certificatieaudits uit te voeren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen van EN 16636.