Building Business Ceiling 221047

Waarom TAPA?

Elk jaar verdwijnt er voor 8 tot 10 miljard euro aan goederen tijdens transport in Europa alleen. Het werkwoord "verdwijnen" dekt criminele handelingen zoals ontvoering, inbraak en diefstal. De Transported Asset Protection Association (TAPA), een vereniging van ongeveer 600 internationale fabrikanten, logistieke dienstverleners en wetshandhavingsorganisaties, werd opgericht met het doel dergelijke verliezen in de toeleveringsketen te verminderen. Om dit te bereiken heeft TAPA wereldwijd erkende veiligheidsnormen voor vrachtbedrijven en transportbeveiliging ontwikkeld. Beide standaarden - TAPA TSR en TAPA FSR - zijn gebaseerd op een systematische en risicogeoriënteerde benadering met behulp van een holistische kijk op de hele toeleveringsketen.

Automotive Cars Expressway 172074

TAPA TSR - Veiligheidseisen voor vrachtverkeer

De vereisten van TAPA TSR houden verband met het transport zelf, dat wil zeggen de vrachtwagen en aanverwante uitrusting (motorvoertuigen en aanhangwagens), processen en hun controle binnen de organisatie, evenals een speciale communicatie-infrastructuur.

Three White Trucks

TAPA FSR - vereisten voor faciliteitsbeveiliging

TAPA FSR bevat vereisten voor veilige en beveiligde opslag en warehousing van goederen. Deze norm is nodig in geval van risico en/of wanneer vereist door een klant of logistieke dienstverlener.

Uw voordelen:

- Verbeterde bescherming van hoogwaardige goederen;
- Systematische vermindering van aansprakelijkheidsrisico's en veiligheidsrisico's;
- Sterk concurrentievoordeel en reputatieboost door meer transparantie;
- Potentieel voor synergieën met normen zoals ISO 9001;
- Wereldwijde erkenning voor toewijding tot uitmuntendheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid.